sobota 7. června 2014

Souboj pleťových masek - Skinlite, Purederm, Mincer

Stejně jako bychom měli svému tělu dopřávat kvalitní stravu, aby bylo stále zdravé a plné energie, tak bychom neměli zapomínat ani na naši pleť. Chceme být přece stále "k světu", ne?:)

Nedokážu si představit pořádnou "obličejovou očistu" bez pleťové masky. Na trhu je jich spousta. Pro dnešní článek jsem vybrala některé z těch, které nabízí e-shop www.salondoma.cz.

Do které znovu zainvestuji a která to u mě projela na celé čáře? :)

Let the battle begin! 

  • Pleťové masky Skinlite
První čtveřice mask Skinlite zahrnující Hydratační kolagenovou masku s okurkou (krémová), Zklidňující kolagenovou masku s aloe vera (krémová),  Pleťovou masku z mořských řas (buničitá) a Výživnou pleťovou masku s kolagenem a mateří kašičkou (buničitá) mě opět utvrdila v tom, že velký počet produktů asijských kosmetických značek se vyrovná (ne-li předčí) svou kvalitou těm (mnohem dražším) evropským. Všechny čtyři masky pleť krásně zjemnily, pokožka vypadala svěže a pocit jemnosti po použití těchto masek trval opravdu dlouho. Jediné minus spatřuji v tom, že tyto pleťové masky si opravdu neporadí s podrážděnou pokožkou. Po důkladnějším čistění často moje pleť reaguje zčervenáním, pnutím...no a na tohle jsem prostě musela povolat "těžší kalibr" - pleťovou masku od Avéne, ta nikdy v tomto ohledu nezklame.

 

Z další čtveřice (vlastně trojice:-)) bych chtěla vyzvednout především Oatmeal Anti-stress heat therapy (2x7ml). Tato ovesná pleťovka má sice hooodně tekutou konzistenci, ale hodila mi do pucu moji pleť tak jako málokterá jednorázovka. Maska po nanesení na obličej příjemně "hřeje" (efekt teplého hadříku), oves a med pleť hydratuje a vyživuje. Po smytí je pleť hebká a obličej dostane "zdravější barvu", pleť opravdu probudí k životu. Dávejte si ale pozor na to, aby Vám maska nestekla do očí - to pak pálí jako čert!!! Pro rty platí to samé! Věřte mi, sama jsem si to "vyzkoušela" a "odsakrovala":-D. Takže nejlepší je lehnout si po nanesení na postel do vodorovné polohy, ať Vám to neteče "směr oči" nebo přikrýt oči a rty vatovými tampony. Pokud máte soft-cotton masku/buničinu, tak ta by byla na překrytí produktu úplně nejlepší.

Apricot anti-stress heat mask (2x7ml) měla na mou pleť úplně stejný účinek, byla stejné konzistence, avšak místo ovsa a medu obsahuje výtažky z avokáda a meruňky.  

Mineral Purifying Dead Sea Mud Mask (krémová, 2x7ml) je čisticí pleťová maska s bahnem z Mrvého moře. Pokožku pročistila, prozářila a hydratovala. Kromě soli z Mrvého moře obsahuje taky minerální vodu, výtažky z citronu, pomeranče a borůvek.

První dvě zmíněné masky e-shop bohužel již neprodává, resp. v e-shopu nejsou k nalezení.


Skinlite Anti-stress Chamomile Mask patří mezi buničité masky. Heřmánek je známý svými uklidňujícími účinky na lidský organismus, a tak není divu, že olej z heřmánku, který je součástí této pleťové masky dokázal zklidnit i moji pleť. Kromě heřmánku obsahuje tato maska i kolagen a vitamin E, díky kterým napomáhá docílit pevné, pružné a hladké pokožky.



  • Pleťové masky Purederm
Anti-stress Oatmeal heat therapy mask je složením do poslední ingredience stejná jako Skinlite ovesná maska (tyto dvě značky mají jednoho výrobce). Oves a med je skvělá kombinace pro citlivou pokožku. Takže pokud jste smutné z toho, že e-shop Skinlite ovesnou masku již nevede, tahle je její jednovaječné dvojče, i do konzistence a účinků :-).

Skin Recovery Red Ginseng Mask (krémová) díky obsaženému červenému ženšenu a vitaminu E regeneruje poškozené buňky, má příznivý vliv na tkaniva kůže, taže napomáhá eliminovat popraskané žilky v obličeji. Tuto masku jsem zakoupila speciálně pro moji mamku, která na popraskané žilky v obličeji dosti trpí. Člověk samozřejmě nemůže čekat, že maska vyzmizíkuje žilky, které se již na pleti objevily. Spíše napomůže tomu, aby se pleť "obrnila" a netvořily se další. Po použití byla mamčina pleť jemnější, měla lepší tonus a tvářila se pevnější.

Ultra Hydrating Shea Butter Mask "Coconut"  (krémová) je maska, která voní krásně po kokosu. Obsahuje bambucké máslo, kokosový olej a bergamot. Moje suchá pleť byla po použití vláčná ještě dlouhé hodiny (po smytí produktu jsem nepoužila žádný krém).

Ultra Hydrating Shea Butter Mask "Olive Oil"  (krémová) již není v nabídce e-shopu. Tato pleťovka kromě bambuckého másla obsahuje olivový olej a heřmánek, který pleť vyživuje, hydratuje a zanechává ji sametově jemnou. Stejně jako u kokosové verze byla pleť po použití krásně hebká.



  • Pleťové masky a enzymatický peeling Mincer
Mincer Spa Professional - maska z červené hlíny, maska z bílé hlíny, zelená bahenní maska a černá bahenní pleťová maska. Toť první pokusná čtveřice od této francouzské kosmetické značky.


Pleťová maska z červené hlíny  (2x7,5ml) je vhodná pro kuperózní pokožku - hydratuje ji, vypíná a posiluje stěny krevních cévek, které tímto chrání před prasknutím. Obsahuje vitamin E, červenou hlínu, HYDRERGU - výtažek ze sladkovodních havajských řas, který dodává pleti pevnost a hydrataci + fyto-komplex, který chrání pokožku před negativními vlivy. Pleťová maska má krémovitou konzistenci, postupně na obličeji vysychá...a ta barva! :-) Této pleťovce tleskám, pleť je po použití jako samet a vypadá a cítí se spokojeně.


Hydratační pleťová maska z bílé hlíny (2x7,5ml) je určena pro pleť s nerovnoměrnou pigmentací. Obsahuje fyto-komplex, který napomáhá sjednotit barvu pleti (což potřebuji jako sůl) a OXYLASTIL - složku, která okysličuje pleťové buňky. Bílá hlína čistí pleť a zároveň ji hydratuje a zklidňuje. Tón pleti byl po použití této masky sjednocenější a pokožka si opět pochvalovala ten komfort, který cítila během aplikace i několik hodin po ní.


Zelená bahenní pleťová maska (2x7,5ml) je doporučována především pro majitele suché a citlivé pokožky. Kombinace zeleného bahna, pentavitinu, přírodního rybího kolagenu a ovsa habešského dodá pokožce potřebnou vlhkost, vyživí ji a zlepšuje buněčnou mikrocirkulaci. Pleť nabyla zdravého vzhledu a jemnosti.

Bohužel s Hydratační pleťovou bahenní maskou (2x7,5ml) z černého bahna jsem šlápla vedle. Oblast tváře a čela mi během aplikace zrudla a začala tak moc štípat, že jsem ji musela okamžitě smýt. Znovu si ji nekoupím, avšak zbytek balení dovyužívám k pročistění pórů na nose a bradě, kde mě maska neštípala. Doporučuji nejdříve vyzkoušet na malé ploše, jak bude Vaše pleť reagovat. Maska obsahuje černé bahno, sebonormine, extrakt z kaviáru a oves habešský, kteří společně bojují proti akné, lupénce a jiným kožním problémům, odstraňují toxiny z těla a pleť hydratují.



Zato Enzymatický peeling s hyaluronem pro citlivou pleť (2x6 ml) byla trefa do černého! Skvělý produkt pro všechny citlivky, které si nemohou dovolit peeling mechanický. Za sebe mohu říct, že tohle je jeden z nejlepších enzymatických peelingů, které jsem doposud zkusila. Obsahuje hyaluronovou kyselinu, oves habešský, enzymy, allantoin, ureu a bococalmine, který snižuje přecitlivělost pokožky. Peeling opravdu jemně odstranil odumřelé buňky, pleť zjemnil a prozářil.




No a nakonec skvělá trojice mask od Mincer. Regenerační a protivrásková hyaluronová maska pro pleť nad třicet let (2x7,5 ml, e-shop ji momentálně neprodává), Omlazující kaviárová pleťová maska (2x7,5 ml) pro pleť nad čtyřicet let a Čistící a výživná maska 2in1 pro suchou pokožku s kaviárem a avokádem. I přesto, že je na obalech napsáno pro 30+ a 40+, používám je pravidelně i já, "dvacítka-šestka" :-). Všechny tyto masky totiž dokonale zklidní podrážděnou pleť, vyživují, hydratují a zlepšují její elasticitu. Čisticí a výživná maska je rozdělena do dvou částí, z nichž jedna je kaviárový peeling a druhá je výživná maska. Praktické, že ano? :-)



Dobojováno!

Přeji šťastnou ruku při výběru pleťovek! A pokud jste uvažovali o koupi nějaké výše zmíněné, tak doufám, že Vám tento článek alespoň trochu pomůže s rozhodováním :-). 

P.S.: Užívejte slunečného víkendu!

*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce.
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig