středa 27. ledna 2016

Everest Ayurveda

Everest Ayurveda s.r.o. je česko-slovensko-nepálská společnost, která v souladu s indickou tradicí šíří hlubší povědomí o ajurvédském lékařství, zdravém způsobu života, užívání himálajských bylin a vnitřním rozměru člověka. V České republice a na Slovensku byla společnost založena v roce 2004 ve spolupráci s nepálským ajurvédským lékařem Dr. Ka Dev Jha.
Tradiční ajurvédská moudrost a znalost tajemství života jsou předávány zasvěcenými učiteli z generace na generaci jako forma služby všem těm, kteří hledají vnitřní uvědomění neoddělitelné integrity fyzické a duchovní existence člověka. Na základě takového porozumění se náš život stává bohatší a srozumitelnější. Pokud lépe porozumíme sami sobě, potom lépe porozumíme ostatním lidem a světu kolem nás. Odhalíme tak jednoduchost, krásu a vnitřní proud života, který přináší do našich každodenních aktivit více radosti, harmonie a jistoty.


Závislost na ajurvédských bylinných čajích jsem si vypěstovala během těhotenství, kdy se mi jejich popíjení osvědčilo. Svůj první čajík jsem si koupila více/méně ze zvědavosti v třetím měsíci těhotenství, a to:

Dhanyaka - ajurvédský čaj pro těhotné ženy
- příznivě působí na fyziologický a psychický stav ženy v těhotenství.
- snižuje pocit napětí.
- příznivě působí při trávicích potížích, pálení žáhy, nechutenství a nadýmání.


Člověka ze začátku překvapí jeho sladká chuť - já osobně tedy nepřislazovala, nebylo třeba a není ani doporučováno! Na tento čaj budu pět ódy ještě hodně dlouho! Po celou dobu užívání (a že to jedno balení vydrží věčnost, za tu cenu je to skvělá koupě!!!) jsem neměla sebemenší problémy s otoky, problémy s pletí (musím však podotknout, že samotná změna hormonální hladiny v těhotenství mi prospěla...i ekzémy zmizely... hádám tedy, že i bez čajíku by na tom moje pleť nebyla špatně :-))...a dokonce i pálení žáhy bylo méně časté! Celkově jsem se cítila skvěle. Pak mi čajík došel - a já jej jeden měsíc neužívala. Pálení žáhy bylo téměř nesnesitelné, začaly se objevovat otoky v obličeji (kdo není v těhotenství vlivem zadržování vody trochu "naducanější" :-D) . Čajík jsem si znovu koupila...a nedala jsem bez něj do konce těhotenství ani ránu! Jasně, nedůvěřivci budou mlet něco o placebo efektu,...ale pro mě to byl opravdu tak markantní rozdíl "s čajem vs. bez čaje", jak po psychické, tak po fyzické stránce, že jsem se po porodu (nekojila jsem) vrhla na další :-).

Ranjaka - ajurvédský čaj pro krvetvorbu
- podpůrný čaj při chudokrevnosti s bylinou Nagakeshara zvanou „železné dřevo“.
- doplňuje potřebné množství železa do krevního oběhu.
- posiluje funkci sleziny, čistí krev a podporuje krvetvorbu.
- zvyšuje odolnost proti infekcím a zánětům.
- odstraňuje únavu, slabost a obnovuje výkonnost organizmu.
- reguluje srdeční činnost, odstraňuje hučení v uších a mírní závratě.


Skvělý "prohřívací" čajík, člověka nakopne svou "ostřejší chutí". Mám sideropenickou anemii (pokud se nestravuji správně a neberu čas od času železo v tobolkách, klesne mi hodnota železa v krvi celkem slušně...a já se pak divím, proč jsem zase tak unavená a zmrzlá :-)), proto padla volba i na tento čajík.

Nimba - ajurvédský čaj na problémy s pletí a kůží
- působí jako vnitřní prostředek péče o pleť a zlepšuje její prokrvení
- dodává pokožce mladost, vitalitu a pružnost
- příznivě působí proti akné, oparům, ekzémům a kožním infekcím
- vhodný při kožních poraněních a hemoroidech
- ulevuje při silné a bolestivé menstruaci
- pomáhá při výtocích a odstraňuje záněty ženských orgánů
- podpůrný prostředek při chemoterapii a léčbě počátečních stádií nádorových onemocnění


Ćaj se sice jmenuje Nimba, ale ta musela být ze směsi vyňata díky českému úředníkovi. :/ Klasika, jak něco funguje, tak to rychle zakážeme, aby se z toho čistě náhodou nezhroutily všechny farmaceutické firmy, které do člověka cpou kortikoidy (kortikosteroidy) a podobné sračky, které mají nulový dlouhodobý účinek...
I přesto je to ale čajík, který opravdu pomáhá, viditelně zlepšuje kvalitu pleti (nezapomínejte i na zdravou stravu + vnější péči o pokožku). Někteří uživatelé zaznamenali v průběhu "kůry" dočasné zhoršení stavu pleti, dle nich šlo prý o "detoxikaci", "proces čistění". U mě se nic takového nekonalo. Nemyslím si, že by čaj tímto způsobem pracoval, na vině byl určitě obyč ženský cyklus, hormonální čínnost...ale tak, každý je jiný, do druhého nevidím :-). Na jeho chuť se někomu může těžko navykat (je taková zemitější), ale ty účinky za to stojí. Stačí si přečíst recenze na e-shopu: Cesta Přírody. Pozor! Barví! A to tedy pořádně! Tak si dávejte bacha na "ukápnutí sem, ukápnutí tam"...nemusíte to pak ze savého povrchu dostat :-D.

Jaiphal - ajurvédský antioxidační čaj
- chrání buněčnou strukturu před napadáním volnými radikály
- zpomaluje proces stárnutí tělesných tkání a odumírání buněk
- omezuje tvorbu vrásek a přináší pocit mladosti
- snižuje stres a možnost vzniku neurologických, kardiovaskulárních a cévních obtíží
- působí preventivně proti zánětlivým onemocněním


Tento čaj jsem původně koupila mamce,...jenže ta prý nestíhá být v jeho popíjení svědomitá, a tak jí tam leží. Proto až ukončím svoji "Nimba kůru", vrhnu se na něj...



Raktaprash - ajurvédský bylinný elixír (džem)
Raktaprash je nutriční bylinný džem pro posílení krevní tkáně a regeneraci oběhové soustavy. Narušení této tkáně je způsobené nedostatečnou krvetvorbou a nízkou hladinou hemoglobinu. Projevuje se oslabenou činností jater a sleziny, chudokrevností, kolísavým krevním tlakem, srdeční slabostí, chladem a nedokrvením končetin, zánětlivostí šlach, dásní a očí, suchou pokožkou, akné, opary, vyrážkami, lupenkou, ekzémy, hemoroidy a silnou menstruací.

- vyživuje organismus a dodává energii
- posiluje imunitní systém, srdeční činnost a kvalitu krve
- podporuje prokrvení pokožky, odstraňuje toxiny a čistí pleť
- příznivě působí na dobrý vzhled a kvalitu kůže
- posiluje organismus při únavě a slabosti
- příznivě ovlivňuje trávení a stimuluje životní funkce organismu





Opět něco pro anemiky, funguje i na pleť. Pokud tedy trpíte na vícero výše vypsaných problémů, měl by Vám sedět (a nebo se mrkněte na další džemy, které EA nabízí, určitě si tam najdete ten svůj) :-). Bylinný džem chutná spíš jako sladko-pikantní bylinná povidla :-D, velmi nezvyklá chuť - ostatně tak je to u ajurvédy skoro se vším :-).

...svěřte se do rukou ajurvédy, je opravdu mocná...stejně jako homeopatie...mám jen ty nejlepší zkušenosti...

Pokud se o ní chcete dozvědět víc, tak mrkněte třeba na stránky www.ajurveda.cz.
Produkty značky Everest Ayurveda nakupuji vždy s předstihem, ve velkém na www.everest-ayurveda,  www.cestaprirody.cz a www.superpotravina.cz,...pěkně do zásoby, abych nemusela přerušovat kůru jen kvůli tomu, že jsem nevychytala počet krabiček :).


*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce.*
SHARE:

1 komentář

  1. It's a mixer of the body of insects and fungus. A fungus on a caterpillar's head, which is used as a medicine. It has an Indian name called Keeda Jadi, which is known as an insect herb. Keeda Jadi founds on the Himalayas, also known as Himalayan Viagra and energy booster, also effective for many diseases, including impotence and cancer, more expensive than sleep. It improves strength, increases energy levels, where it is used for medical purposes since the 14th century. Keeda Jadi Supplier Keeda Jadi Trader

    OdpovědětVymazat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig