úterý 22. března 2016

SexyLook - Strawberry Blackhead Pore Cleanser Set

Tentokrát kromě recenze výše uvedeného produktu probereme téma, které se týká, troufám si říct, každého z nás - takzvaných "černých teček". Za tímto profláklým slovním spojením se toho skrývá mnohem víc, než si myslíte.
Není totiž černá tečka jako "černá tečka"...kdy tedy "černá tečka" není černou tečkou? :-)
Po mnoho let jsem si myslela, že je můj nos pokryt černými tečkami (blackheads) a jako teenager jsem byla zahlcena reklamami v TV a časopisech na CleanandClear a jiné přípravky, které přesvědčovaly o koupi a jejich zaručenému účinku, který mě těch "černých teček" konečně zbaví. Problém ale byl v tom, že to, co jsem měla (a stále mám) na nose nejsou z velké části černé tečky, ale pouhopouhé sebaceous filaments, tj. produkty mazových žláž - mazové zátky, které jsou zcela normálním úkazem u každého.
Bohužel, revoluce zvaná photoshop a vyhlazená, bezpórová dokonalost, která na nás kouká na každém rohu není příliš pomocnou :-)...a právě naopak v nás, prostých 3D smrtelnících, vyvolává pocit nedokonalosti, pocit toho, že se za každou cenu musíme přiblížit těm nereálným, vyretušovaným krasavicím, které ve skutečnosti mají na nose to, co my :-).
A teď něco, co vám spoustu beauty produktů na svém obale, v reklamách, neřekne: Mazové zátky jsou zcela normální součástí naší kůže, svědčí o její funkčnosti a zdraví....každý je má a nejde se jich trvale zbavit! Někdo na ně může "trpět" více...někdo méně. Ale kořen "problému" - maz - tu je vždy, i přes Vaše snažení se těchto "teček" zbavit...
Ano, můžete jejich viditelnost minimalizovat po určitou dobu tou správnou péčí (řekněme si narovinu, že "to" tam nikdo nechceme, není to nic pěkného...a i přes tento fakt se jich budeme snažit "zbavit", alespoň na krátkou dobu), ale stejně se opět "naplní"...a budou tam opět :)...takže se připravte na nekonečný "souboj". Ale co, nám to za ten "jeden den" pěkného nosu stejně stojí, že? :-)


Černé tečky vs. mazové zátky
Černé tečky jsou otevřené komedony, jemně vystouplé nad povrch kůže (cítíme je při přejetí prsty po kůži) a černé/tmavé barvy díky oxidaci. Když se extrahují, objeví se pevná mazová zátka, která obsahuje maz, bakterie a nečistoty. Většinou má žlutou barvu s tmavou/černou "hlavičkou".
Mazové zátky se tváří jako tečky, většinou se nachází v místech okolo nosu, na bradě a čele. Mohou být šedé barvy/barvy kůže a mají tendenci slučovat se v hojném počtu na tom konkrétním místě. Necítíme je jako výstupky pod prsty, když po nich přejedeme. Když na ně zatlačíte, vyleze bělavý "špendlíkovitý" útvar (maz). Je to v podstatě přirozeně se vyskytující maz, který je přítomný v naší kůži/pórech/vlasových folikulech. Nejde se jich navždy zbavit. Pokud je vymáčknete, naplní se v průběhu 30 dnů znovu.
Maz se skládá ze skvalenu, tryglyceriů a voskových esterů. Jednou z hlavních rolí mazu je jeho schopnost vytvořit hydroizolační vrstvu na kůži, která pomáhá naší kůži bojovat s bakteriální a houbovou infekcí, chrání zdraví pokožky. Takže i kdybychom se mohli zbavit mazových zátek napořád (resp. mazu), nebylo by to pro naši pleť vůbec dobré.

Je tedy dobré vědět, že mazové zátky nejsou černé tečky a že se jich nikdy nezbavíte. Můžete ale minimalizovat jejich viditelnost.

1. vyhoďte všechna zvětšovací zrcátka...jedině všechno zhoršují
2. akceptujte, že jsou přirozenou součástí Vaší pleti
3. nejsou tak viditelné, jak si myslíte

Lidé s mastnější pletí mají mazové zátky viditelnější. Póry nemohou být zmenšeny nebo uzavřeny, jsou prostě takové, jaké jsou (takže zapomeňte na všechny ty kecy o "otevírání" a "uzavírání" pórů. Můžete se o ně ale starat tak, že se budou jevit menší/méně výrazné.
V podstatě budete pracovat na zlepšení struktury pleti, snížení množství mazu v pórech, který má vliv na viditelnosti pórů - nezapomínejte, že se nemůžete zbavit mazu úplně -> uškodily byste své pleti -> mazu se zbavit nadobro nemůžete...ani (pro své dobro) nechcete...-> pracujte ale na jeho snížení...chcete se dostat na to "správné množství". Jak? Najděte si dobrý salon - hloubkové čistění pleti galvanickým přístrojem a jiné "vymoženosti", kterými salony disponují, dělají divy. Enzymatické peelingy/masky. Na domácí použití jsou fajn produkty, které obsahují papáju, dýni a ananasové enzymy. Kyselina salicylová. Masky z kaolínu/černého uhlí jsou skvělé na vytáhnutí přebytečného mazu. Nebo nějaký mechanický peeling v hrubosti dle vašeho zvážení. Ufff, bylo by toho spousta...a na dlouho :-).

Pojďme tedy konečně na recenzi něčeho, z čeho by asi žádná kosmetička nejásala,...ale když já ty mazové zátky (a pár těch černých teček) fakt nemusím, a tak...s nimi budu vést dále svůj boj jako Don Quijote s větrnými mlýny...už jen pro ten pocit, když se ta maska sloupne...a pro těch necelých třicet dní (chm, spíš necelý týden:-)))!
P.S.: Stejně budu asi pořád říkat mazovým zátkám "černé tečky" :-).

Trochu jsem si pohrála a vytvořila taky jednu "naivnější reklamu" :-).

Jestli hltáte asijskou beauty sféru tak jako já, budete mít zřejmě už nějaké povědomí o taiwanské značce SexyLook, která je známá především pleťovými maskami všeho druhu. Já se o ní prvně dozvěděla díky recenzím na jejich přeslavnou "jahůdkovku" proti "černým tečkám".
Tak dlouho jsem odolávala všem těm jásavý recenzím na "jahůdkový set", které umocňovaly ještě "jásavější", velmi výmluvné fotografie, až jsem jim naprosto podlehla...a jeden si taky z ebay-e pořídila.

SexyLook Blackhead Pore Cleanser Set je tříkroková péče "proti černým tečkám". Asisjké (nejen) drogerkové značky ve svých prezentacích rády upozorňují na účinné přírodní složky ve svých produktech, avšak když podrobně prozkoumáte složení, všimnete si, že většinou převažuje "chemie". To platí i pro tento produkt -> nic pro zapřísáhlé přírodňáky.


Set obsahuje:
Deep sebum softener
Tekutá, séru podobná konzistence (malinko lepivý pocit). Chemicky okurkový odér, avšak nic nepříjemného. Zjemní póry, připraví pleť na aplikaci masky - odmastí její povrch - maska tak k pleti lépe přilne.


Sebum purifying mask
Taky jste si jako prcci čistili mléčňáky zubní pastou Perličkou? Pak si určitě pamatujete tu do nosu bijící jahůdkovou vůni. Tahle maska je taková Perlička na póry :-), ať už vůní, konzistencí...nebo barvou. Lepkavá pasta, která přilne k pleti a po uschnutí se z pórů sloupnutím vytáhnou nečistoty.


Pore treatment essence
Tekutá, velmi lehká, rychle vstřebatelná. Nespecifikovatelná vůně, opět nic nepříjemného, ale přírodu (co do složení i vůně) za tím moc nehledejte
.

Použití:


Krok č.1
Do čistých dlaní odkapejte pár kapek Deep Sebum Softener, prsty naneste na pokožku a 2-3 minuty krouživými pohyby produkt vtírejte. Po uplynutí doby pleť omyjte vlažnou vodou (velmi důležité, maska jinak bude mít snížený účinek, stopy Deep Sebum Softener budou bránit přilnutí k pleti). Po omytí je pleť sametová, zbavená "mastnoty" z povrchu pleti...připravená na masku.

Krok č.2
Na omytou, vlhkou pleť naneste masku v dostatečné vrstvě a nechte schnout (cca 20-30 minut). Nanášejte rychle, maska má tendenci na vzduchu "gumovatět". Čím tlustší vrstva, tím déle maska schne, může i déle než 30 minut. Nedoporučuji nanášet tenkou vrstvu, protože se maska pak špatně stahuje a účinek není taky takový (pleť není dostatečnou vrstvou pokryta). Na potřebné množství časem ale dojdete sami :-). Po uschnutí stáhněte masku směrem zespodu nahoru. Případné zbytky smyjte vodou.

Krok č.3
Naneste malé množství Pore Treatment Essence na místa, kde byla aplikována maska.

Hotovo! :)

Testováno a používáno po dobu několika měsíců na oblast nosu a brady, 1x týdně po napaření obličeje, použití expresoru a jemného peelingu. Každým použitím je z pórů vytaženo určité množství "nečistot/mazu z pórů". Někdy méně, někdy více. S žádným jiným produktem se mi nepodařilo takových výsledků jako s tímto setem (a to jsem vyzkoušela snad všechny nose strips, slupující masky, co jsou k dostání :-)). Maska navíc nevyškubne tolik obličejových chloupků jako například japonská Daiso Charcoal Mask, která by se měla prezentovat jako epilační maska :-D, protože chloupky vytrhne i  kořínky...a jak to bolí :-D. Krok č.3 jsem používala jen pár dní, nezdálo se mi, že by měl třetí krok nějaký účinek, neviděla jsem v jeho používání smysl. Po masce stačilo nastříkat na pleť termální vodou/heřmánkovou vodou/použít naředěný roztok Malavitu...a následně nanést pečující produkt pro můj typ pleti, který jsem v té době používala.
Příkládám pár fotografií od uživatelů a taky jednu moji (v mizerné kvalitě + ke konci používání masky, kdy nebylo velice už co z pórů vytáhnout (to dělá ta pravidelnost), ale i tak tam něco vidno je...a stejně se to znovu naplní :-)).
Pokud hodláte pořizovat tento set na ebay, doporučuji nakupovat jen u ověřených prodejců (s minimem negativního hodnocení), já pořídila u tohoto: http://stores.ebay.com/Beauty-In-A-Click?_trksid=p2047675.l2563


*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce s častým výskytem zanícených pupínků v T-zoně.*
SHARE:

1 komentář

  1. No asi to budu muset sama vyzkoušet. Taky jsem si celou dobu myslela, že mám nos plný černých teček a ejhle. Prý ne :D Pěkný článek :)

    Simply Janet

    OdpovědětVymazat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig